1 лв. потребителска такса ще плащат пенсионерите при посещение при личен лекар от днес
Автор: Екип Varna24.bg 14:52 / 07.01.2014Коментари ()1380
© Varna24.bg
Пенсионерите по възраст и осигурителен стаж от днес ще заплащат при всяко посещение при личния лекар, специалиста и лекаря по дентална медицина или на лечебното заведения по 1 лев потребителска такса. Това стана възможно с изменение и допълнение на действащото досега постановление №193 на Министерския съвет, което определяше потребителската такса на 2,90 лева независимо от възрастта на здравноосигурените лица. Промяната при размера на потребителската такса за пенсионерите по възраст и осигурителен стаж влиза в сила от днес, след като бе обнародвано в "Държавен вестник" постановление №312 на Министерския съвет.

Както е известно, досега всички здравноосигурени българи заплащаха без разлика на възрастта 2,90 лева потребителска такса при всяко посещение при лекарите от извънболничната медицинска и дентална помощ. Няма да има обаче промяна в потребителската такса, дължима при лечение в болнични заведения. Тя ще остане 5,80 лева и е задължителна както за пенсионери по възраст и осигурителен стаж, така и от останалите здравноосигурени, ако не са освободени от заплащането й по други причини.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/1-lv-potrebitelska-taksa-shte-plashtat-pensionerite-pri-poseshtenie-pri-lichen-lekar-ot-dnes-472544
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.