"Жълт" код за Варна заради мъглата
Автор: Екип Varna24.bg 08:30 / 08.01.2014Коментари ()659
© Varna24.bg
2 градусa е температурата на въздуха във Варна днес сутринта, предаде репортер на Varna24.bg. "Жълт" код е обявен за днес за Варненска и още 23 области на страната. Предупреждението е за гъсти мъгли и силно намалена видимост. Предупреждението не е в сила само за София област, Ловешко, Габровско и Смолянско.

Днес на много места в низините ще има мъгла. Временно подобрение на видимостта е възможно в следобедните часове. В планинските райони ще е предимно слънчево и топло. Максимални температури от 3° - 5° в районите с трайна мъгла до 7°-12° в планинските, в София около 3°. Атмосферното налягане остава почти без промяна - по-високо от средното за месеца.

Над планините ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб. Максимални температури на височина 1200 метра около 10°, на 2000 метра около 5-6°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, на места и мъгла. Вятърът ще е слаб. Максимални температури 5°-8°. Температурата на морската вода е 7-8°.

Ограничение на трафика на кораби е въведено на пристанище Варна. Наложена е забрана за маневриране, която важи за всички портове и канали. Причината е силно намалена видимост заради мъглата, която затруднява движението на плавателните съдове.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Zhult-kod-za-Varna-zaradi-muglata-472576
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.