"Овегаз" на финал на световен конкурс за "Високи постижения"
Автор: Екип Varna24.bg 16:05 / 25.06.2008Коментари ()918
„Овергаз" е сред трите фирми-финалисти, които ще се борят за наградата „Високи постижения" на Световния петролен съвет, в категорията „Социална отговорност" за малки и средни фирми. Другите финалисти са ЕNI, Австралия и Pro-Natura International, Нигерия.

Най-голямата частна газова компания в страната участва в конкурса с добре познатите на българската общественост проекти - „Българско школо", „Математическо и лингвистично кенгуру", националния учебно-професионален конкурс за най-добър газов техник, обучение на преподавателите от специалност „Газова техника", младежкия творчески конкурс „Душата на един извор", лятното стажантско училище, спортния проект „Овергаз баскет академия", магистърската програма по газоснабдяване към Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски" и кариерния център в община „Ямбол".

Церемонията по награждаването ще се състои на 30 юни, по време на годишната конференция на Световния петролен съвет в Мадрид. Наградата на победителя ще връчи лично кралят на Испания Хуан Карлос I, съобщиха от дирекция "Публични комуникации" на "Овергаз" АД.

Престижните награди се връчват веднъж на всеки три години, в две категории - „Социална отговорност" и „Техническо развитие".

Световният петролен съвет е основан през 1933 г. в Лондон. Неговата дейност е посветена на приложението на научните постижения в петролната и газовата индустрия, на технологичния трансфер и на употребата на световните петролни ресурси в полза на човечеството. 61 държави-членки на съвета представляват над 90 процента от значимите световни производители и доставчици на петрол и природен газ.

От 29 юни до 3 юли Световният петролен съвет /World Petroleum Council/ ще проведе за деветнадесети път своята годишна конференция - Световния петролен конгрес. Изпълнителният директор на „Овергаз" АД - Сашо Дончев, ще участва във форума в Мадрид.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Ovegaz-na-final-na-svetoven-konkurs-za-Visoki-postizheniya-48587
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.