Наводнение в „Мол Варна“
Автор: Екип Varna24.bg 09:28 / 15.07.2008Коментари ()1768
©
МОЛ Варна бе открит преди по-малко от месец
Партерният етаж на „Мол Варна" се наводни вчера след обяд. Водата изби през централния вход и потече по стълбите. Около 14 часа магазинерки в главното фоайе забелязали мистериозен поток, който заплашвал да нахлуе в лъскавите бутици. Търговци и служители бързо-бързо запретнаха ръкави и започнаха с кофи да изпомпват течността и да я изливат в канала пред входа. Технически екипи на търговския център тръгнаха да търсят причината за пробива. Почистващи машини бяха използвани за подсушаване на терена. Спрени бяха ескалаторите.

На мястото пристигна и екип на пожарната, но след като установиха, че няма опасност за посетителите, огнеборците си тръгнаха. До късния следобед вчера не стана ясно откъде е аварията. Най-вероятно се е спукала тръба, която обаче не бе локализирана. Посетителите въобще не се стреснаха от придошлите води и дори коментираха на шега, че импровизираното езерце може би е най-новата атракция в търговския център. Предвид убийствената жега действа доста освежаващо, развеселено споделиха минувачи.

Рекичката не е стигнала до подземните нива на мола. От ВиК - Варна, подчертаха, че дружеството няма никакво касателство към наводнението, защото аварията е станала в частна инсталация.

 

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Navodnenie-v-Mol-Varna-51030
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.