Температурите в страната се приближиха до типичните за сезона
Автор: Екип Varna24.bg 17:26 / 03.10.2014Коментари ()655
© Varna24.bg
С настъпилото захлаждане температурите в страната се приближиха до типичните за периода. През следващото денонощие по-съществена промяна ще настъпи в облачността. 

Още през нощта тя ще започне да се разкъсва и намалява, а утре през деня на много места в Западна и Централна България временно ще бъде и предимно слънчево. По-значителна ще се задържи над крайните източни райони, където ще продължи да духа умерен вятър от североизток-север. 

В останалата част от страната вятърът ще е слаб. Температурите слабо ще се понижат, минималните сутринта ще са между 5° и 10°, по Черноморието по-високи. Максималните за деня в повечето места ще са от 15° до 20°, в крайните югозападни райони до 22°. Атмосферното налягане ще е по-високо от средното, слабо ще се понижи.

В планините ще бъде предимно слънчево. Към края на деня над Рила и Пирин облачността ще се увеличи. Вятърът по билата ще е умерен от север. На 1200 м.н.в. дневната температура ще достигне 10°-11°, на 2000 м. около 5°.

По Черноморието ще продължи да духа умерен вятър от север-североизток. Облачността ще е по-често значителна. Максимални температури 17°-19°, температурата на морската вода е 19°. Вълнението ще е 3-4 бала.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Temperaturite-v-stranata-se-priblizhiha-do-tipichnite-za-sezona-517497
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.