Ромски деца сформираха доброволческа организация за “Училище без наркотици”
Автор: Екип Varna24.bg 15:49 / 23.07.2008Коментари ()962
© Varna24.bg
Създадена е детска доброволческа организация в кв. „Максуда" по проект „Уоркшоп за детски неформални лидери по проблемите за превенция на наркомании", реализиран с финансовата подкрепа на Община Варна, Дирекция „Превенции", Сдружение „Наш свят" и ОУ „Отец Паисий".

Това съобщи Анна Константинова, която е ръководител на проекта. Предвидени са различни активности, където чрез игрови подходи и ролеви игри, фокус-групата /10 деца, 11-14 годишни, застрашени от отпадане от училище и живеещи в рискова среда/, ще овладее лидерски техники и ще усвои знания за предпазване от възникване и неблагоприятно развитие на наркоманен проблем.

Малчуганите ще имат срещи в Музея на здравето - РИОКОЗ- Варна, в Центъра за психично здраве, а специален подарък за тях ще бъде посещението на детски увеселителен център в новия Мол Варна.

Особен интерес за децата е предвидената дискусия с бивш наркозависим, част от превенцията по програма «Училище без наркотици». Обучените как да бъдат лидери, ще пренесат наученото по проекта за предпазване от наркотиците и сред своите съученици и ще допринесат за формиране на детско обществено мнение и нагласа за неприемане на наркотични вещества.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Romski-deca-sformiraha-dobrovolcheska-organizaciya-za-Uchilishte-bez-narkotici-52307
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.