12-тият Панаир на занаятите ще се проведе в двора на Търговската гимназия
Автор: Екип Varna24.bg 17:15 / 28.07.2008Коментари ()760
12-тият Панаир на занаятите тази година ще се проведе на ново място - в двора на варненската Търговска гимназия. Това съобщи на пресконференция председателят на организационния комитет на панаира Веселина Савова. На събитието ще се представят най-добрите български майстори в областта на художествените занаяти, изящното и приложно изкуство. Форумът ще бъде открит на 1 август в 21 часа с концерт на българската етно група "Лот Лориен". Музикантите интерпретират традиционни песни от световния фолклор и имат над 250 концертни и фестивални участия зад граница.

В тазгодишното издание на панаира участниците са 68, между които ще се проведат два конкурса на теми "Сувенири" и "Уникати". В първия конкурс призовите места ще бъдат определени от публиката, а във втория експонатите ще бъдат оценявани от специално жури.

На панаира ще бъдат представени произведения от стъклопис, кожна пластика, металопластика, иконопис, керамика, дърворезба, рисувана коприна, музикални инструменти, ръчно изработени кукли - персонажи от българския фолклор и други.

Източник: Агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/12-tiyat-Panair-na-zanayatite-shte-se-provede-v-dvora-na-Turgovskata-gimnaziya-52952
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.