Наркодилър остава в ареста
Автор: Екип Varna24.bg 13:45 / 29.07.2008Коментари ()699
© Varna24.bg
Състав на Апелативния съд във Варна потвърди ареста на Мариус Банков, обвиняем по дознание на ОДП Варна за притежание и разпространение на наркотици в морския град. Преди 2 седмици Окръжният съд отказа на 25 годишния варненец да измени мярката му за неотклонение в по-лека и това определение днес бе потвърдено от апелативната инстанция.

Пресслужбата на съда припомня, че Мариус е в ареста от 14 септември миналата година, след като бе задържан с 1,33 грама амфетамини и обвинен, че продава наркотици при условията на опасен рецидив. Банков е осъждан 8 пъти, включително и за притежание на наркотици, а повечето от присъдите си е излежал ефективно. Съдът преценява, че ако е на свобода той може да извърши друго престъпление или да се укрие от наказателно преследване.

Според въззивната инстанция правилната и законосъобразна мярка за неотклонение както на първоначалния етап от разследването, така и 10 месеца по-късно е „задържане под стража". Събраните в хода на дознанието доказателства водят до обоснован извод, че Мариус Банков е извършител на престъплението за което е обвинен. С разрешение на Главния прокурор срокът за разследване е продължен. Няма и нови обстоятелства, които да мотивират съда да промени становището си. Във връзка с твърденията за здравословни проблеми на обвиняемия, съдът обърна внимание на наблюдаващия прокурор, който следва да назначи съдебно-медицинска експертиза и преглед на задържания Банков, да установи състоянието и да обезпечи лечението му.

Определението на Апелативния съд във Варна не подлежи на обжалване.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Narkodilur-ostava-v-aresta-53060
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.