Дежурни линейки по пътя до плажа
Автор: Екип Varna24.bg 09:05 / 03.08.2008Коментари ()842
Освен постове на КАТ от петък вече има и дежурни линейки по най-опасните пътища и кръстовища. Идеята е на здравния министър Евгений Желев.

Той нареди екипи на Бърза помощ да има денонощно на 28 места в цялата страна и особено по пътя към морето, където най-често стават катастрофи.

Край София такава точка е "Милево ханче" - Божурище. Линейки има и на шосетата към Варна и Бургас. Разклонът за с. Мърчаево по пътя за Перник също има лоша слава заради тежките катастрофи. Още в 7,30 ч вчера там беше д-р Антоанета Гатева, която по обяд предаде щафетата на екип, оглавяван от д-р Елена Георгиева. В петък следобед стават най-много инциденти заради засиления трафик на коли и камиони. "Надявам се да нямаме работа", усмихна се специалистката по хирургия и акушерство.

Тя е спасила много хора с много тежки травми от неразумно каране или жертви на пишман шофьори. Цяло семейство загина, след като бе прегазено на пешеходна пътека в "Дружба", оцеля само една жена, спомни си Георгиева.

Самообладанието, бързата реакция и работата в екип са най-важните условия при спасяване на човешки живот, смята тя. Освен че ще помагат на пострадали по пътищата, лекарите ще обслужват и спешни пациенти, живеещи в съответния район.

Източник: в. "Стандарт"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Dezhurni-lineiki-po-putya-do-plazha-53706
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.