Синдикатите в борда на БМФ
Автор: Екип Varna24.bg 10:45 / 19.08.2008Коментари ()1192
© Varna24.bg
Председателят на Моряшкия синдикат Красимир Вълчев е един от новите членове на съвета на директорите на Параходство "Български морски флот". Промяната в ръководната структура на дружеството новият собственик "Кей Джи Меритайм Шипинг" АД е вписал в търговския регистър само часове след като плати цената на сделката.

Поканата Вълчев окачестви като крачка напред към изпълнението на ангажиментите, които консорциумът пое в процеса на приватизация. Той посочи, че вероятно е в борда и заради това, че от години е в компанията и е един от малкото добре запознати с дейността й. Въпреки това той уточни, че новата позиция едва ли ще е и много приятна, защото сега вече ще е необходимо да се съобразява освен с интересите на работниците, но и с корпоративните. Вероятно ще се наложи да се съкрати голям процент от администрацията, нещо срещу което се борих в последните 5 години, посочи председателят на синдиката. Все още обаче не са водени разговори за конкретната цифра на пресонала, който предстои да бъде съкратен, каза още Вълчев.

Добър сигнал за отношенията между двете страни по думите му е и фактът, че за първа година Колективният трудов договор, изработен с участието и на новите собственици, е подписан безусловно. Все още обаче има неяснота за съдбата на служителите на радиостанциите в Китка и Кичево. Въпреки че активите вече са прехвърлени на държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура", до последния момент преди приватизацията заплатите им се плащаха от БМФ, посочи синдикалният лидер. Той добави, че ако държавата откаже да поеме в структурите си тези служители, това ще е грубо погазване на Кодекса на труда.

От старите членове на управителния орган позициите си не са изгубили единствено изпълнителният директор Христо Донев и Красимира Стоянова. На последната обаче са й отнети представителните функции. За сметка на това дружеството вече се представлява от прокуриста Йонко Йонков, заедно с изпълнителния директор. За председател на Съвета на директорите е избран Кирил Домусчиев. Останалите нови членове на борда са Герд Йонушайт, Гюнтер Хан и бургаският адвокат по морско право Рубен Николов.

Източник: в. "Позвънете новини"




Още по темата: общо новини по темата: 15
17.12.2009 »
20.08.2009 »
13.04.2009 »
26.03.2009 »
04.03.2009 »
27.10.2008 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Sindikatite-v-borda-na-BMF-55808
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.