Издигнаха флага на фрегатата "Горди" в Белгия
Автор: Екип Varna24.bg 15:51 / 22.08.2008Коментари ()661
©
Днес във военноморската база в белгийския град Зеебрюге тържествено бе издигнат българския флаг над фрегатата „Вестдиеп", на която със заповед на министъра на отбраната Николай Цонев вече е присвоено почетното име „Горди".

На церемонията са присъствали Министърът на отбраната на Кралство Белгия - господин Питър Декрем, дипломати от българското посолство в Брюксел, генерали и офицери от Щаба на отбраната на Белгия и от българското представителство в Щаб-квартирата на НАТО.

Протоколът за предаване и приемане на фрегатата от ВМС на Кралство Белгия на ВМС на Република България бе подписан от генерал - майор Ларбаноа - началник на дирекция „Доставки" в Щаба на отбраната на Кралство Белгия и контраадмирал Симеон Цеков - заместник - командващ на ВМС.

В края на месец юли тази година част от бъдещия български екипаж на кораба започна своето обучение в Белгия. И организацията на службата, и обучението на екипажа са изцяло по стандартите и процедурите на НАТО, като домакините направиха всичко възможно за да облекчат новите стопани на фрегатата в методическо отношение. Командирът на приемният екипаж - капитан III ранг Галин Манев и подчинените му на 27 август ще поемат курс с фрегата „Горди" към България.

Очаква се на 7 септември тази година „Горди" да бъде тържествено посрещнат във Военноморска база Бургас.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Izdignaha-flaga-na-fregatata-Gordi-v-Belgiya-56301
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.