Михаил Флинт: Черно море е много сложна система, за която е присъща променливост
Автор: Екип Varna24.bg 15:58 / 28.08.2008Коментари ()716
Черно море е много сложна система, за която е присъща променливост. Трябва да имам предвид този фактор, когато обсъждаме газопровода „Южен поток". Това каза Михаил Флинт, зам.-директор по екологията на моретата и океаните към Института по океанология към Руската академия на науките (РАН). Флинт взе участие във видеомост София-Москва на тема „Руско-българското сътрудничество в областта на транспортните превози".

По време на видеомоста от руска страна бе подчертано, че ще се вземат всички мерки, за да не се причинят щети на екологията и околната среда. За планирането на планирането на „Южен поток" се използват най-добрите специалисти и проектът ще бъде безопасен за екологията на Черно море.

Таня Милкова, началник отдел „Мониторинг" на Басейнова дирекция-Варна към Министерството на околната среда и водите, каза, че за момента няма данни за възможни екологични ефекти от строителството на газопровода.

„Южен поток" ще бъде изграден от същия екип, който е изградил и „Син поток".

Източник: Агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Mihail-Flint-Cherno-more-e-mnogo-slozhna-sistema-za-koyato-e-prisushta-promenlivost-56969
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.