© Impact Press Group | | Голяма част от хотелите в курортите край Варна, които през летните месеци предлагат услугата "all inclusive", започват дейността си сега. Това каза за Радио "Фокус" - Варна д-р Златина Димова, началник на отдел "Контрол на храните" към Областната дирекция по безопасност на храните във Варна.
При проверките на инспекторите от края на май и началото на юни има констатирани несъответствия, основно с материално-техническата база, тъй като обектите не са работили през зимните месеци.
"Първите проверки, които извършихме в курортите като цяло са с регистрационен режим, тепърва започват проверките на действащи обекти. При констатирани несъответствия ще бъдат взети съответните мерки", допълни д-р Златина Димова. По отношение на регламента за етикетирането на предлаганите храни, който влезе в сила в края на миналата година, д-р Златина Димова подчерта, че бизнес операторите са били информирани и спазват разпоредбите. Съгласно нормативните изисквания, всички храни, които се предлагат в ресторанти, хотели и заведения, трябва да съдържат информация за потребителя за вложените в тях съставки и дали биха могли да причинят алергична реакция при хора, които имат специфична непоносимост. |