Клуб "Приятели на Европа" отбелязва годишнината от освобождението на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:37 / 01.09.2008Коментари ()957
Клуб „Приятели на Европа" ще проведе заключителна среща по инициативата за отбелязване на 130-годишнината от освобождението на Варна на 2 септември /вторник/ 2008 г. Младежи от секциите, участвали в 12-те дискусии, организирани със съдействието на н. с. Станка Димитрова- завеждаща музея на Възраждането, се събират в 11,00 ч. в парк музея „Владислав Варненчик".

Заедно с генералния консул на Руската федерация Анатолий Щелкунов младежите ще разгледат експозицията „Воини на свободата", посветена на освобождението на България. Учениците са подготвили програма с творби на наши и руски автори. Инициативата на клуба за запознаване с малко известни факти от живота на опълченци и поборници, свързани с Варненския край, започна на 27 юли 2007 г. и се подкрепяше от „Варнагаз" АД при издирване на паметни знаци, издаване на биографични свитъци за руски пълководци и др.

През лятната ваканция „Приятели на Европа" имаха участия в два младежки проекта на ЕС- за селския туризъм в Кавадарци- Македония, и творческия форум „Да пеем и танцуваме заедно" в Измир, Турция.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Klub-Priyateli-na-Evropa-otbelyazva-godishninata-ot-osvobozhdenieto-na-Varna-57415
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.