Дървата за огрев поскъпнаха с 30 лева за тон
Автор: Екип Varna24.bg 13:16 / 04.09.2008Коментари ()1300
© Varna24.bg
Дървата, въглищата и брикетите за огрев са с повишени цени за отоплителния сезон. Това установи репортерска проверка на "Черно море". Поскъпването на дървата е с 30 - 32 лв. за тон. Сега метровите дърва се търгуват за 138 лв. за тон, нарязаните за 145 лв., а нацепените за 150 лв. Покачване в сравнение с миналата година се наблюдава и в цените на брикетите и въглищата. Увеличението е с около 40 лв. в повече за тон. През този отоплителен сезон пакетираните брикети се продават за 245 лв., ситните въглища варират до 230 лв., по-едрите до 255 лв., а пакетираните се търгуват за 265 лв. Доставчиците аргументираха покачването на цените с повишението на нафтата и бензина.

В разгара на лятото търсенето на дърва и въглища беше по-слабо, но интересът вече се повиши, съобщи зам.-директорът на "Топливо" АД Женя Феодотова. Тя съобщи, че има голям интерес от страна на румънски фирми за закупуването на въглища заради по-ниските цени у нас. В тази връзка вчера в двора на "Топливо" бяха паркирани много тирове с чужди регистрационни табели, които чакаха да бъдат натоварени с въглища.

Частните фирми обикновено продават дървата си на кубик, а "Топливо" - на тон.

По останалите борси за дърва в града продавачите отказаха да коментират цените на твърдото гориво. От разлепените табели стана ясно, че мешето се продава за 50 лева за фигура, което е по-малко от кубик. За улеснение на хората обаче транспортът до дома е безплатен.

Източник: chernomore.bg



https://www.varna24.bg/novini/varna/Durvata-za-ogrev-poskupnaha-s-30-leva-za-ton-57855
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.