Даниел Вълчев: Математиката трябва да бъде въведена като втора задължителна матура
Автор: Екип Varna24.bg 10:44 / 08.09.2008Коментари ()654
© Impact press group
Всички трябва да се обединим за въвеждането на втора задължителна матура и това трябва да бъде математиката. Тази крачка трябва да бъде направена рано или късно. Това каза министърът на образованието и науката Даниел Вълчев, който откри годишната среща с началниците на регионалните инспекторати от цялата страна, в к.к. „Златни пясъци". „Най-дълбоката промяна през тази година е сериозното задълбочаване на системата за външно оценяване - въвеждането на външно оценяване при шестокласниците и държавните зрелостни изпити", заяви министър Даниел Вълчев. По думите му е от изключително значение и малкото случаи на неспазване на реда при провеждането на матурите да изчезнат.

По отношение на подготовката и организацията на държавните зрелостни изпити - министър Вълчев отчете, че тази година организацията е била малко по-сложна. Той визира разнасянето на засекретените материали. „Това, което сега направихме по време на поправителната сесия, беше успешно. Давам си сметка, че това изисква по-голяма организация на място и по-голяма концентрация на техника, но този вариант е и доста по-евтин", категоричен бе министър Даниел Вълчев.

Източник: агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Daniel-Vulchev-Matematikata-tryabva-da-bude-vuvedena-kato-vtora-zadulzhitelna-matura-58268
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.