Областният управител Христо Контров прие днес професор Валерий Алексеев
Автор: Екип Varna24.bg 16:46 / 10.09.2008Коментари ()649
©
Областният управител Христо Контров прие днес професор Валерий Алексеев - президент на Международния Обществен Фонд "Единство на православните народи", който е под личното попечителство на Негово Светейшество Алексий II Патриарх Московски и на цяла Русия. Професор Алексеев е във варненска област във връзка с провеждането на "Седмицата на православната книга". По време на срещата бяха коментирани въпроси, свързани с православието.

Областният управител сподели и за предложението за препогребване на костите на загинали руски воини във войните 1828 - 1830 година и 1877 - 1878 година. Христо Контров информира за идеята тленните останки да бъдат събрани в нов мемориален парк, който според предложение от кмета на "Владислав Варненчик" Добромир Джиков ще бъде изграден на територията на района в местност "Терасите".

Професор Алексеев възприе идеята като едно доказателство за уважението от страна на България към руския народ и воините, участвали във войните и загинали на наша земя. Той пое ангажимента да запознае Негово Светейшество Алексий II с представените предложения.

 



https://www.varna24.bg/novini/varna/Oblastniyat-upravitel-Hristo-Kontrov-prie-dnes-profesor-Valerii-Alekseev-58609
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.