Със света литургия ще бъде отбелязана 170-годишнината на храм ”Св. Атанасий”
Автор: Екип Varna24.bg 10:23 / 19.09.2008Коментари ()931
С Божествена Света Литургия, която ще отслужи Негово високопреосвещенство Варненския и Великопреславски Митрополит д-р Кирил и духовници от страната на 21 септември от 09.00 часа ще бъде отбелязана 170-годишнината от построяването на храм "Св.Атанасий" - Варна. Преди службата Негово Високопреосвещенство Митрополит Кирил ще освети построените в чест на 170-годишнината на храма каменна арка с керамична икона на Св. Атанасий, дело на варненския художник Васко Василев, над входната дворна порта водеща към храма, новата чешма и ще извърши чина на обновление на основно ремонтираната църква.

След Светата литургия ще се освети курбан и ще се раздаде на всички присъстващи миряни. В храм "Св.Атанасий" има пълноценен енорийски живот. Всеки петък се провеждат беседи, има неделно училище за деца, библиотека с християнска литература и др. От четири години се издава храмовото списание "Амвон" , което се разпространява безплатно. Църковното настоятелство редовно организира поклоннически пътувания по манастирите в България и православни светини в чужбина. Всяка неделя след Св. Литургия с помощта на дарители, доброволци от енорията раздават пакети с храна на 33-ма социално слаби хора.

Източник: Агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Sus-sveta-liturgiya-shte-bude-otbelyazana-170-godishninata-na-hram-Sv-Atanasii-59701
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.