До 3 години затвор грозят варненка, шофирала с 3,54 промила
Автор: Екип Varna24.bg 16:01 / 09.12.2015Коментари ()2111
© Bulfoto
Обвинителен акт по бързо производство срещу жена, шофирала с 3,54 промила алкохол в кръвта, внесе Районната прокуратура във Варна. Обвиняемата с инициали Г. Д. ще отговаря за управление на лек автомобил с тежка степен на алкохолно повлияване - престъпление от Наказателния кодекс, което се наказва с лишаване от свобода от една до три години и глоба от 200 до 1000 лева. Обвинителният акт е внесен в съда само 7 дни след инцидента, уточняват от пресцентъра на институцията.

На 2 декември 2015 г. полицейски служители от Пето РУ на МВР били изпратени на произшествие между лек автомобил "Рено клио", управляван от 50-годишната Г. Д. и камион на сметоизвозваща фирма, станало в местността Евксиноград. На място полицаите тествали с дрегер участниците в лекото пътнотранспортното произшествие. Дрегерът отчел 3,23 промила алкохол в кръвта на жената, която изглеждала видимо пияна. Тя била отведена в болницата за кръвна проба, която показала, че наличието на алкохол в кръвта й е 3,54 промила, което отговаря на тежка степен на алкохолно повлияване. 

В хода на бързото производство Г.Д. отказва да дава обяснения, но признава вината си и съжалява за случилото се. Предстои насрочване на бързото производство във Варненския районен съд.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Do-3-godini-zatvor-grozyat-varnenka-shofirala-s-3-54-promila-602604
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.