"Рождественски четения" ще се проведат във варненския храм "Св. Атанасий"
Автор: Екип Varna24.bg 17:13 / 09.12.2015Коментари ()738
©
Според установената вече традиция, църковното настоятелство при храм "Св. Атанасий" и тази година организира провеждането на "Рождественски четения" и концерт по повод празника Рождество Христово. Това съобщиха от митрополията.

В програмата е включена беседа тема: "Православния мироглед", лектор: свещеник доц. д-р Стоян Чиликов, преподавател в ПУ " Паисий Хилендарски", която ще се състои на 11 декември от 18.00ч. 12 декември е предвидена беседа на тема: "Човекът - нова твар в Христа", с лектор доц. д-р Свилен Тутeков, преподавател в БФ на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий".

На 18 декември от 18.00 часа е беседата на тема: "Христовото Рождество проява на Божията любов към човека", с лектор протойерей Анатоли Тодоров. На 19 декември е предвидена беседа на тема: "Библията и съвремието", с лектор доц. д-р Димитър Попмаринов, преподавател в БФ на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Всички беседи се провеждат в храм "Св. Атанасий" от 18.00 часа.

На 20 декември от 17.00 ч. в Концертното студио на Радио Варна ще се състои Рождественски концерт с участието на детски хор "Ангели", школата по Актьорско майсторство при храм "Св. Атанасий" и Вокална формация "Бънджи Сингърс".


https://www.varna24.bg/novini/varna/Rozhdestvenski-cheteniya-shte-se-provedat-vuv-varnenskiya-hram-Sv-Atanasii-602641
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.