50 студенти от Колежа по туризъм към Икономическия университет ще усвояват в продължение на 7 месеца тайните на българското кулинарно майсторство. Занятията са в рамките на проект, целящ укрепването между образователните институции и бизнеса и модернизация на системата за обучение. Насоката е към повишаване качеството на обучение на кадри, които ще се реализират в основния и приоритетен отрасъл за развитието на Варненска област - туризма. Проектът е финансиран от ЕС чрез неговия социален фонд. Студентите ще проведат практическо обучение по индивидуална програма за усвояване на практически умения в предприятия, членове на камарата. Комисия от майстори занаятчии ще реши дали ще им бъде присъдена калфенска степен по готварство и ресторантьорство в съответствие с разпоредбите на Закона за занаятите. Калфите ще бъдат вписани в регистъра на Регионална занаятчийска камара - Варна.