Два пъти месечно играят куклен театър на сцената на читалището във “Владиславово”
Автор: Екип Varna24.bg 09:00 / 05.11.2008Коментари ()1063
По инициатива на администрацията на "Владислав Варненчик" варненският куклен театър ще радва своята публика и от сцената на читалище "П. Р. Славейков" в района. Предвижда се куклени представления да се провеждат там всяка втора неделя в месеца. Първият спектакъл - "Пепеляшка", ще се състои в неделя от 11 ч. Благодарение на администрацията на "Владиславово" фирми от района ще спонсорират представлението, като покрият 50% от стойността на билетите. Така билетите за децата ще бъдат по левче, а за възрастните - 2 лв.

От екипа на районния кмет Добромир Джиков се надяват, че чрез тази инициатива много повече семейства от отдалечения варненски квартал ще се възползват от възможността да заведат децата си на куклен театър.

Припомняме, че наскоро на сцената на читалището във "Владиславово" се състоя премиерата на театралния спектакъл "Свекърва" по Антон Страшимиров. Представлението бе първото във Варна, което се игра в зала извън центъра на града.

Източник: chernomore.bg



https://www.varna24.bg/novini/varna/Dva-puti-mesechno-igrayat-kuklen-teatur-na-scenata-na-chitalishteto-vuv-Vladislavovo-65098
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.