"Планекс" взе "Златен отвес 2008" за изпълнението на "Мол Варна"
Автор: Екип Varna24.bg 11:17 / 09.11.2008Коментари ()1304
© Строителство градът
"Планекс" ООД спечели статуетката "Златен отвес" за 2008 г. за изпълнението на "Мол Варна". Конкурсът се организира от Камарата на строителите в България - Областно представителство Варна. В седмото издание на конкурса участваха 30 обекта, реализирани на територията на Варненска област през последните две години.

Наградите бяха връчени на официална церемония по откриването на "Варненска строителна седмица" на 27 октомври. Изложбата е експонирана във фоайето на "Мол Варна". Сред официалните гости бяха областният управител Христо Контров, председателят на общинския съвет Борислав Гуцанов, заместник-кметът арх. Венелин Жечев и изпълнителният директор на КСБ инж. Иван Бойков.

Победителите в отделните категории бяха отличени с дипломи. В категория "Жилищни сгради - многофамилни и еднофамилни", в която кандидатстваха 13 обекта, с диплом бяха отличени "Планекс" ООД за жилищен комплекс "Бутик резиданс" и "Александрид" ООД за "Одесос Панорама". И двата обекта са разположени в местността Траката. В категория "Хотели" победители са "Консорциум Реми груп" АД за мотел "Иванчов хан" в курорта Св. св. Константин и Еленаи "ГБС Варна" АД за хотел "Централ" в Златни пясъци. "Комфорт" ООД бе отличена за изпълнението на офис сграда на ул. "27 юли" 68. Реализацията бе наградена и с грамота на САБ - дружество Варна, за професионално изпълнение и принос към адаптацията и вписването в историческата среда на сградата по проект на "Дизарх" ООД.

"Девня трейд" ООД спечели диплом за реализацията на проект "Терминал за базови масла" с главен проектант "Химпроект Девня" ООД. В категория "Търговски сгради" победител бе "Топ Билд" ООД за шоурум "Досев импекс". "Експрес Гаранцион" ООД бе отличена с диплом за реконструкцията на спортно - плувен комплекс "Приморски". В категория "Инфраструктура и озеленяване" бе отличена работата на "Трансстрой Варна" АД по обект "Удвояване и електрификация на жп линия".



Източник: в."Строителство градът"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Planeks-vze-Zlaten-otves-2008-za-izpulnenieto-na-Mol-Varna-65550
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.