БСП-Варна с нов, по-голям Градски съвет
Автор: Екип Varna24.bg 09:08 / 11.11.2008Коментари ()1842
От 34 на 41 членове бе увеличен съставът на Градския съвет на БСП-Варна. Това стана факт по време на XVII отчетно-изборна конференция на столетницата в морския град.

16 са новоизбраните съветници, като в тази бройка влизат имената на кмета на район "Аспарухово" Богдан Караденчев, старият председател на образователната комисия Диян Даскалов, неуспелият червен кандидат-кмет на кметство "Владиславово" Атанас Тихчев и двете бивши общински съветнички Десислава Калоянова и Мария Тодорова.

Хирургът от Градска болница Гено Генов и доцентът от ВСУ Тодор Недев са сред 12-те бивши членове на Градския съвет, които не намериха място в новия съвет на червената партия във Варна.

Съставът на Градския съвет е разпределен почти по равно между петте районни съвета на БСП в морския град. Поради равния брой гласове, получени при вота за трима от кандидатите, делегатите и изборната комисия на XVII отчетно-изборна конференция са взели решение да увеличат състава на Градския съвет от предварително планираните 38 на 41 членове, съобщиха за "Позвънете Новини" от щаба на партията във Варна.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/BSP-Varna-s-nov-po-golyam-Gradski-suvet-65739
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.