Сметките за ток се предават по наследство
Автор: Екип Varna24.bg 11:25 / 19.11.2008Коментари ()787
Сметките за ток ще ви надживеят. Парадоксално звучи, но съществуващата нормативна база допуска куриозни ситуации с елементи на черен хумор, при които хора, които са починали преди години, получават фактури за неплатена електроенергия.

„Причината е неизпълнението на задължението от страна на наследниците на починалия собственик да информират компанията за промяната на собствеността" - обясни Антония Кръстева, старши вицепрезидент „Обслужване на клиенти" в „Е.ОН България". В компанията получават информация за клиентите си единствено от тях, тъй като търговските отношения са лични. „Поради тази причина, дори и кметът на дадено населено място да ни информира за смъртта на наш клиент, без изрично заявено желание от страна на неговите наследници компанията не може едностранно да прекрати договора с него и да прекъсне захранването на обекта" - посочи Кръстева.

Изходът е при придобиване на наследствен имот партидата да се прехвърли на някои от наследниците. За целта е нужно да бъде посетен някой от центровете за обслужване на клиенти. Услугата е напълно безплатна, посочиха от енергото.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Smetkite-za-tok-se-predavat-po-nasledstvo-66737
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.