В Балчик започва изготвяне на общ устройствен план
Автор: Екип Varna24.bg 09:41 / 20.11.2008Коментари ()605
Предстоящото изготвяне на общ устройствен план на община Балчик бе обсъждано вчера от кметовете на населени места, съобщиха от пресслужбата на Белия град. "Целта е да се анализират проблемите на всички населени места и възникналите въпроси да се обсъдят задълбочено, а не планът да бъде спуснат "отгоре", без да се чуе мнението на хората", заяви зам.-кметът Илиян Станоев. Според архитект Стефан Стайнов от „Булплан" ООД, на когото е възложено изготвянето на задание, прави чест на общинското ръководство, че възлага направата на едно задълбочено задание, което да анализира проблемите на територията на общината и да изведе необходимите решения. "Повечето общи устройствени планове в страната са само на общинските центрове, докато тук се възлага изработване на план на всички населени места", допълни той.

Според специалистите от фирмата, все още е рано да се определят основните проблеми, но се усеща разминаване между голямото застрояване и инфраструктурното осигуряване. По думите на арх. Стайнов започналата икономическа рецесия ще накара инвеститорите да мислят икономически по-целесъобразно, а към проблемите на градоустройството да не се подхожда "на парче".

Предстои в близките месеци местният парламент да обсъди и вземе решение по изготвения общ устройствен план на община Балчик.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/V-Balchik-zapochva-izgotvyane-na-obsht-ustroistven-plan-66835
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.