Заклаха 17-годишен ученик в Тръстиково
Автор: Екип Varna24.bg 09:32 / 24.11.2008Коментари ()1195
© Varna24.bg
17-годишен ученик е бил зверски убит в авренското село Тръстиково, научи „Позвънете Новини". Трагедията се разиграла в късните съботни часове. Тийнейджърът Светлин Петров починал вследствие на поне 10 прободни рани с нож. Той бил наръган осем пъти в корема и още два пъти в гърба. Според негови съселяни, фаталната рана била в областта на сънната артерия.

„Запозната съм с това, че има такъв случай, но не мога да кажа много. Колегите от филиала на Бърза помощ в Девня са реагирали на сигнал за пострадал с прободни рани. След като са го откарали в болницата, той вече е бил издъхнал. Знам, че са му били нанесени многобройни рани, някои от които и по шията". Това заяви за „Позвънете Новини" директорът на Центъра за спешна медицинска помощ във Варна д-р Мая Рашева.

„Не мога да коментирам този случай. Има такова престъпление и е образувано досъдебно производство, като все още квалификацията не е уточнена. Подробности по случая ще има в полицейския бюлетин". Това пък каза зам. окръжният прокурор и говорител на Варненска окръжна прокуратура Стефка Якимова. Директорът на Областната дирекция на МВР във Варна комисар Димитър Димитров не коментира дали има заподозрени и задържани по случая. Двама заподозрени обаче има и те са с 24-часова полицейска мярка за задържане, научи „Позвънете Новини". За момента не е уточнено дали спрямо тях ще бъдат повдигнати някакви обвинения. Според Румяна Стоянова - майката на убития ученик от Професионалната гимназия по строителство "Кольо Фичето", полицията е прибрала за разпит двама души от селото - Мартин и Христо. По нейните думи, в нощта на смъртта си Светлин излязъл и отишъл в кръчмата в селото. Около полунощ в дома им тя чула виковете му за помощ. Когато излязла навън в двора, с ужас видяла, че синът й се е проснал на земята целият в кръв.

Според нея, убиецът на сина й бил маскиран с шапка. Такава е била открита на земята от полицията при правене на огледа. Предстои да бъде направена експертиза, която трябва да установи дали тя е носена от някои от заподозрените.

Погребението на Светлин трябва да бъде извършено днес. Кметът на Аврен е помогнал с пари на опечаленото семейство за ритуала.

Източник: в. "Позвънете Новини"




Още по темата: общо новини по темата: 12
19.06.2009 »
29.04.2009 »
29.04.2009 »
29.04.2009 »
29.04.2009 »
29.04.2009 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Zaklaha-17-godishen-uchenik-v-Trustikovo-67218
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.