Красимир Вълчев: В близките пет-шест месеца няма да има повече съкращения в БМФ
Автор: Екип Varna24.bg 17:47 / 26.11.2008Коментари ()583
В близките пет-шест месеца няма да има повече съкращения в Параходство "Български морски флот" /БМФ/. Това заяви за радио "Фокус"-Варна Красимир Вълчев, председател на синдиката на моряците към КНСБ и член на Управителния съвет на параходството. По думите на Вълчев вече и дума не може да става за съкращения, тъй като по закон това е невъзможно. Той допълни, че твърденията за бъдещи съкращения са инсинуации от страна на врагове на морския флот. Красимир Вълчев уточни, че в момент на световна финансова криза фирмата се опитва да се справи с трудностите и именно поради тази причина се е наложило разпускане на част от вече съкратените хора. Председателят на моряшкия синдикат към БМФ заяви, че компенсации за вече съкратения персонал ще бъдат изплатени според договора, който са подписали.

Красимир Вълчев каза още, че броят на плавателния състав няма да бъде променен, но поради тежкото финансово положение в момента, голяма част от съставът ще бъде на брега и то за по-дълго време.

Източник: Агенция "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Krasimir-Vulchev-V-blizkite-pet-shest-meseca-nyama-da-ima-poveche-sukrashteniya-v-BMF-67636
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.