Ясленият персонал плаши с напускане
Автор: Екип Varna24.bg 10:30 / 28.11.2008Коментари ()571
30 на сто увеличение на заплатите искат работещите в детските ясли във Варна. В противен случай заплашват, че масово ще напускат работа. Това стана ясно вчера на заседание на здравната комисия към Общинския съвет в града. Помощният персонал в яслите излезе с обръщение до кмета и до местните парламентаристи. В него се посочва, че искането им е отправено преди предстоящото планиране на бюджетна рамка за следващата година. "Отговорността и задълженията, които имаме, са много големи, а срещу тях получаваме мизерната основна месечна заплата от 292 лв.", коментират лелките. В обръщението си те заявяват, че ще бъдат много по-мотивирани да се грижат с "любов и желание" за децата на Варна, ако основните им месечни възнаграждения се покачат на 400 лв.

В противен случай щели да бъдат принудени да търсят реализация в друга сфера на дейност, тъй като с парите, които получавали, не можели да покрият елементарните си битови нужди. Плоският данък и огромната инфлация допълнително натоварвали бюджетите им.

Обръщението е подписано от представители на всички детски ясли в града. Те настояват да бъдат поканени при обсъждането на техния проблем. За последно заплатите в яслите са били увеличени в средата на 2007 г., стана ясно вчера.

След като се запознаха с обръщението, съветниците от постоянната комисия по здравеопазване решиха да изискат от общинските дирекции "Здравно развитие" и "Финанси и бюджет" подробен финансов анализ на възможностите за увеличение на заплатите на работещите в яслите. Такова трябвало да бъде предварително заложено в бюджета на община Варна за 2009 г.

Източник: в. "Позвънете Новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Yasleniyat-personal-plashi-s-napuskane-67818
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.