Генерала става седмият зам.-кмет
Автор: Екип Varna24.bg 11:33 / 01.12.2008Коментари ()1192
Популярният от близкото минало директор на ОДП - Варна, ген. Веселин Петров се завръща в града на бял кон, пише в."Народно дело". Той обаче няма да командва местната полиция, а ще се грижи за сигурността на варненци от кабинет в общината. Добре информирани източници на "Народно дело" съобщиха, че той ще стане зам.-кмет на Варна, като се предполага, че ангажимент ще му бъде общественият ред в града.

Засега няма официално потвърждение за завръщането на Генерала, но се говори, че самият кмет Кирил Йорданов е намекнал за това на среща с организацията на офицерите и ветераните от запаса в присъствието и на генералния консул на руската федерация Анатолий Щелкунов. Бдителен репортер на „Народно дело" пък засякъл Генерала в голямата сграда на общината.

Веселин Петров командва варненската дирекция почти 8 години. Прочу се с няколко големи удара срещу организираната престъпност, като най-много овации обра с разбиването на печатници за фалшиви пари. Успешната му кариера във Варна го изстреля на директорския пост в НС „Полиция". Но след като Румен Петков сдаде поста, си замина и той. За разлика от много свои колеги с генералски пагони, които сътвориха куп скандали, Веселин Петров се оттегли кротко, за да се завърне вече като зам.-кмет на Варна.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Generala-stava-sedmiyat-zam-kmet-68124
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.