Избираме храната по цена, не по качество
Автор: Екип Varna24.bg 12:38 / 05.12.2008Коментари ()832
Българинът все още има ниска култура на хранене. Това заяви варненският топготвач Ивайло Петров. Той стои в основата на кухнята на „Най-добрия ресторант за 2008 г." според Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Според Петров сънародниците се съобразяват повече с цената, отколкото с качеството на предлаганите продукти. Готвачът съветва по празниците да се набляга на биопродукти, макар те да струват по-скъпо. Морски дарове, пиле и салати били сред предпочитаните храни във варненските ресторанти. „При нас кризата все още не се усеща", заяви мениджърът на „Модера" Иван Алексиев. Въпреки стагнацията съгражданите ни не се лишавали от удоволствието да отидат на бар или да похапнат навън от дома. „Лоялни клиенти са", посочи Алексиев. Двамата с Петров поднесоха любопитни рецепти за ястия, някои от които се приготвят под вакуум. При температура от 78 градуса по Целзий телешкото се пече в торбичка близо 14 ч., но по този начин запазва всички сокове и аромати, които се губят при обикновеното печене.

Източник: в. "Народно дело"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Izbirame-hranata-po-cena-ne-po-kachestvo-68728
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.