Правят център за деца в неравностойно положение
Автор: Екип Varna24.bg 09:41 / 08.12.2008Коментари ()620
Община Варна ще направи идната година образователен център за деца в неравностойно положение. Това става ясно от обявена от местната администрация обществена поръчка за изработване на пълен инженерингов план за обекта. Предвижда се центърът да бъде открит в квартал "Аспарухово". Според обявлението той ще представлява преместваем обект, изграден от сглобяеми елементи. Средствата за изграждането на обекта ще бъдат заложени в бюджета на община Варна за следващата година.

Кандидатът за изпълнител първо трябва да изготви подробния устройствен план на терена, както и да направи пълен проект по всички необходими части на образователния център. Освен това е нужно и да се съгласува проектната документация с всички необходими инстанции до издаване на разрешение за строеж.

Сградата за малчуганите в неравностойно положение трябва да е готова в началото на лятото следващата година. За изпълнител на социалния проект общината ще избере онзи кандидат, който предостави икономически най-изгодната оферта. Вероятно в средата на януари 2009 г. ще стане ясно кой ще проектира и построи обекта. Печелившият обаче трябва да има най-малко 5 години опит в строителните дейности.

Източник: в. "Позвънете Новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Pravyat-centur-za-deca-v-neravnostoino-polozhenie-68968
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.