СДС няма пари да си плати тока
Автор: Екип Varna24.bg 09:26 / 09.12.2008Коментари ()895
СДС ще иска близо тройно увеличение на средствата, отпускани от държавата за организация на местните партийни структури, обяви при посещението си във Варна кандидатът за лидерския пост Румен Христов. Сините ще внесат в парламента предложение да се увеличи сумата, предвидена за финансиране месечните нужди на един партиен член от досегашните 4,40 лв. на 11 лв., коментира Христов. Стигна се до там, че в момента ние нямаме възможност да покрием елементарните нужди на нашите структури по места. Централите на СДС в страната нямат пари да платят немите си, сметките си за ток, а камо ли да си купят факс хартия, уточни кандидат-председателят.

Освен за нуждите на местните партийни структури Христов обеща да работи за обединение на дясното политическо пространство. "Бяхме заедно, имахме нашите успехи. СДС отново трябва да стане партията на промяната в България", заяви в морската столица Румен Христов. Той определи сам себе си като "прагматичния председател". Като лидер на сините Христов ще работи за коалиране и обща "принципна листа" с всички партии, произлезли от "автентичната десница". В това число влизат ДСБ, ССД, Съюз "Радикали", Български демократичен форум, земеделците на Анастасия Мозер и Съюзът на репресираните. Румен Христов не ограничава възможностите за евентуално бъдещо коалиране само в рамките на формата ЕНП. Готови сме за предизборно обединение, както с БНД, така и с всички дясно-центристки партии, които изповядват нашите принципи и идеи, уточни бившият земеделски министър от правителството на Стефан Софиянски.

Предварителните избори в партията могат да се проведат най-рано през февруари, смята Румен Христов.

Общите листи за предварителния вот ще бъдат подредени по азбучен ред. В тях ще влязат активисти от всички десни партии по места, уточни кандидат-председателят на СДС. В окончателния формат на коалиционната листа за парламентарния вот ще попаднат най-предпочитаните кандидати, независимо от коя партия са те, поясни още Христов.

Кандидатът за лидер на СДС поставя на първо място по важност борбата за местния и чак след това за европейския парламент. Ако сините се явят на избори, сами могат да спечелят максимум 15 мандата в НС, смята Христов. Ако СДС иска да участва в бъдещото управление на страната, трябва да има най-малко 40 депутати. Именно поради тази причина е нужно обединение на дясното политическо пространство. В борбата за европейския парламент дясната коалиция е задължителна, тъй като едно депутатско място в Брюксел се равнява на 17 родни мандата, коментира Румен Христов.

Източник: в. "Позвънете Новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/SDS-nyama-pari-da-si-plati-toka-69126
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.