Международна конференция на ГЕРБ стартира днес в гранд-хотел „Варна"
Автор: Екип Varna24.bg 09:08 / 12.12.2008Коментари ()910
ГЕРБ, с помощта на фондация „Ханс Зайдел" организира конференция на тема „Балканите: Обединени по пътя им към общо европейско бъдеще". Тя ще се състои в гранд-хотел „Варна" днес и утре. Целта е да се поставят основите за бъдещо тясно сътрудничество между партиите членки на Европейската народна партия (ЕНП) от Балканските държави. Очакват се гости от гръцката „Нова демокрация", от Демократическата партия на Сърбия, от Християндемократическата народна партия на Молдова и много други. Ще има представители на Европарламента, кметове, български и чужди експерти, както и представители и на Европейската народна партия.

Конференцията се открива днес от председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Очаква се лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да се присъедини след обяд.

Сред темите, които ще бъдат обсъдени през първия ден са: „Засиленото политическо сътрудничество в рамките на ЕНП: Поставяне на пътя за по-голяма стабилност и просперитет на Балканите", „Регионално трансгранично сътрудничество: Засилване на икономическия просперитет, изграждане на административен капацитет и насърчаване на културния обмен" и „Балканите днес: Уникален шанс да обърнем страницата и да обединим усилия в името на общото европейско бъдеще".

Вторият ден от форума ще започне в 10 ч. с приемане на обща харта за засилено сътрудничество между партиите членки на ЕНП от Балканските страни. В 11,30 ч. е предвидена пресконференция на Бойко Борисов и Цветан Цветанов и на участниците в семинара.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Mezhdunarodna-konferenciya-na-GERB-startira-dnes-v-grand-hotel-Varna-69578
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.