ЦПЗ- Варна получи първа награда на артистична изложба
Автор: Екип Varna24.bg 09:13 / 12.12.2008Коментари ()802
©
На 09.12.2008 г. в Центъра за култура и дебат „Червената къща", гр.София Националният център по наркомании организира семинар- дискусия с представители на медиите за възможностите за лечение и рехабилитация на зависимости в България. В рамките на събитието беше представена изложба от произведения на пациенти, участващи в програми, в които се използват художествени и артистчни методи при рехабилитацията и ресоциализацията на зависими лица.

Работата на Център за психично здраве- Варна беше презентирана от д-р Цветелина Дончева, като се акцентира на разнообразието от дейности, групови и индивидуални терапевтични практики, които се предлагат на пациентите. В организираната от НЦН изложба Центърът се представи с над 20 експоната, изработени в арт- студиото към Метадоновата програма. Присъстващите на събитието специалисти в сферата на лечението на зависимости, журналисти и гости останаха впечатлени от колорита и виталността на произведенията. Затова за никого не беше изненада първото място, което Центъра получи за най- широко използване на художествени и артистични методи в своята работа.

Тази награда е заслужено признание за цялостната дейност на лечебното заведение, възможна благодарение на подкрепата и финансирането на Община Варна, за усилията и труда на екипа на Центъра за психично здраве да създаде оптимални условия за рехабилитация и ресоциализация на пациентите, включени в Метадоновата програма, признание и за креативността на младите хора, открили своя начин за изява и справяне в дългия път към един живот без зависимости.



https://www.varna24.bg/novini/varna/CPZ-Varna-poluchi-purva-nagrada-na-artistichna-izlozhba-69580
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.