Подновяват обществената поръчка за “сините зони” във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:30 / 15.12.2008Коментари ()804
© Varna24.bg
Вече е задействана процедурата за подновяване на обществената поръчка за "сините зони" във Варна. Това съобщи за "Черно море" зам.-кметът Свилен Крайчев. Първите оферти за изпълнение на проектите за кратковременно платено паркиране трябваше да бъдат отворени на 16 септември т.г. в ОП "Инвестиционна политика". При оценката на кандидатите обаче станало ясно, че в предоставената от тях документация има пропуски. Общо 3 фирми представили оферти, като сред тях имало и чуждестранни компании.

Зам.-кметът поясни, че условията по новата обществена поръчка няма да бъдат променяни. Различни ще бъдат единствено сроковете.

При досегашната поръчка от кандидатите се изискваше да проектират зони за кратковременно платено паркиране, да доставят, монтират и пуснат в експлоатация паркинг автомати и система за техния контрол и управление. Избраните фирми ще трябва да извършват гаранционна и извънгаранционна поддръжка, както и да обучат служители на община Варна за работа с доставената техника. Тя трябва да отговаря на всички актуални европейски норми и стандарти.

Плановете на общинската администрация предвиждат изграждането на "сини зони" на бул. "Сливница" между бул. "Осми приморски полк" и бул. "Княз Борис I"; на ул. "Проф. Марин Дринов" в отсечката между ул. "Братя Миладинови" и бул. "Сливница", и на ул. "Братя Миладинови" в отсечката между ул. "Цар Асен" и ул. "Проф. Марин Дринов".

Зони за кратковременно платено паркиране се очаква да бъдат пуснати в експлоатация и на бул. "Съборни" - в отсечката между бул. "Сливница" и бул. "Владислав Варненчик" (в двете посоки), както и в отсечката между бул. "Владислав Варненчик" и ул. "Христо Самсаров". С намерението да се облекчи паркирането в центъра в плановете на общината влиза и откриването на "сини зони" на на ул. "Русе" - в отсечката между ул. "Кръстьо Мирски" до ул. "Кавала", включително площадчето, образувано между двете улици, както и на бул. "Чаталджа" (между ул. "Ген. Колев" и ул. "Цар Асен"), на ул. "Цар Асен" (между ул. "Печ" и ул. "Драва Чех") и на ул. "Преслав" пред областна администрация - Варна.

Източник: chernomore.bg



https://www.varna24.bg/novini/varna/Podnovyavat-obshtestvenata-poruchka-za-sinite-zoni-vuv-Varna-69873
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.