За да подпомогне младежи от защитено жилище: Варненският кмет си купи картина за 200 лв.
Автор: Екип Varna24.bg 13:11 / 16.12.2008Коментари ()491
Варненският кмет Кирил Йорданов също се включи в кампанията за подпомагане на младежите от защитеното жилище на ул. „Солун" във Варна. Той си купи картина на която е изобразена сградата на община Варна. Творбата е на 24-годишният Арам, който е един от шестте младежи, които обитават защитеното жилище. За картината, градоначалникът заплати сумата от 200 лева.

Припомняме, че по 2 лв. и 30 ст. на ден отпуска държавата за всеки от младежите с лека умствена изостаналост, настанени на ул. „Солун". Средствата не им стигат за покриването на режийните разходи, въпреки че всеки от тях получава и пенсия около 100 лв., като половината от сумата отива обратно в държавната хазна под формата на такса. Младите хора са на 18 и повече години. Те изразиха надежадата си, Областната управа да им предостави жилището, което обитават без наем.

На 21 декември младежите ще вземат участие в благотворителната изложба-базар в Двореца на културата и спорта, където ще покажат различни свои изделия. Те поканиха и градоначалника да присъства на събитието. Така той ще се присъедини към рокерите, които ще пристигнат яхнали мотори и предвождани от режисьора Андрей Слабаков. За изложбата е поканена и приятелката на Бойко Борисов - Цветелина Бориславова.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Za-da-podpomogne-mladezhi-ot-zashtiteno-zhilishte-Varnenskiyat-kmet-si-kupi-kartina-za-200-lv-70113
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.