Нужно е по-добро финансиране на дейността на Патентното ведомство, смята неговият председател
Автор: Екип Varna24.bg 14:50 / 16.12.2008Коментари ()686
Патентното ведомство в България отбелязва значителен ръст в дейността си с последните години и е необходимо да бъде подобрено и финансирането му. Това заяви председателят на институцията Красимир Манев на кръгла маса в Центъра за индустриална собственост във Варна, посветена на 20-годишнината от създаването на местната структура на ведомството. Манев уточни, че е сериозно увеличението както в броя на извършените проверки и съдебни експертизи, така и съответно наложените санкции. Манев поясни, че в последните години реализираните от Патентното ведомство приходи са нараснали със 150% и продължават да се увеличават. Той добави, че от наложените глоби през 2007 година са събрани 22 000 лв., докато за първите 9 месеца от тази година сумата вече е достигнала 44 000 лв.

По думи на Манев, най-често се използват неправомерно търговски марки за текстилни и козметични продукти, а вероятно не са малко злоупотребите по отношение на частите за автомобили, но сигнали за нарушения в тази област до момента не са получени.

Източник: Агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nuzhno-e-po-dobro-finansirane-na-deinostta-na-Patentnoto-vedomstvo-smyata-negoviyat-predsedatel-70141
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.