Червеният кръст раздаде 650 пакета с храна във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:03 / 17.12.2008Коментари ()397
Варненската организация на Българския червен кръст (БЧК) раздаде 650 пакета с храна на крайно нуждаещи се жители на морската столица. Това стана вчера по време на традиционния коледен благотворителен концерт в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна. За четвърта поредна година местната структура на БЧК, съвместно с община Варна, регионална дирекция "Социално подпомагане" и Фондация "Евроинтеграция" организират коледното тържество за хората в неравностойно положение в града. Танцови и вокални състави от Варна забавляваха всички присъстващи.

На концерта през 2007 г. са били раздадени 600 пакета с храни. "Тази година събрахме повече дарения, благодарение на община Варна, на Милена Цветанова и на нейната дъщеря.

Именно поради тази причина през 2008 г. помощите са с 50 повече", уточни директорът на секретариата към областния съвет на БЧК Милена Сиракова.

Вчера в сградата на БЧК в града тържествено бе открит и осветен барелеф на Варненския и Великопреславски митрополит Симеон. Той заедно с Михаил Колоний и Христо Мирски е сред основателите на местната организация на червения кръст. Митрополит Симеон е и първият председател на БЧК във Варна.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Cherveniyat-krust-razdade-650-paketa-s-hrana-vuv-Varna-70258
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.