Тържествено откриват конния паметник на цар Калоян във вторник
Автор: Екип Varna24.bg 15:46 / 18.12.2008Коментари ()588
© Impact Press Group
На 23 декември от 15:30 часа официално ще бъде открит конния паметник на цар Калоян във Варна. Мястото е градинката зад Окръжния съд. След много перипетии и спорове къде да бъде изграден, най-накрая паметника си намери мястото, обяви на годишната си пресконференция областният управител на Варна Христо Контров.
Той съобщи, че администрацията работи по активизиране на международната дейност. От началото на годината досега в губернаторството са посрещнати седем делегации, съответно от Москва, Ленинградска област, Кавала, Одеска област, провинция Джейзянг- Китай, делегации водени от Браян Шипман - отговарящ за международното сътрудничество към областния съвет на Корнуол както и делегация от Балканската и Черноморска регионална комисия. Подписано бе споразумение за сътрудничество с провинция Джейзянг, като в процес на обсъждане е споразумение с област Корнуол, обяви Контров.

Областният управител информира още, че през годината администрацията е разработила и подала четири проекта по оперативните програми. Първият "Превенция и координация на риска - иновативен фактор за природосъобразен туризъм" е по ОП "Регионално развитие".

Подаден е и проект за два обекта по програма "От социални помощи към осигуряване на заетост 2009". Подготвени са и документации по съвместни дейнпсти с Търговската индустриално - промишлена палата и Агенцията за регионално развитие. Другият проект "За прозрачни и открито областни и общински администрации" по ОП "Административен капацитет" е одобрен за финансиране. Освен това той е обявен за най-добрия от всички 92 подадени проекта, похвали се Христо Контров.

Източник: chernomore.bg


https://www.varna24.bg/novini/varna/Turzhestveno-otkrivat-konniya-pametnik-na-car-Kaloyan-vuv-vtornik-70472
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.