Подкрепят студентка в издаването на книга
Автор: Екип Varna24.bg 11:28 / 19.12.2008Коментари ()338
Благотворителен коктейл организира в навечерието на коледните празници библиотечният екип на читалище "Съгласие". Целта ни е със събраните средства да подпомогнем младото дарование Сияна Иванова да издаде втора книга с поезия и проза, тъй като първият й поетичен сборник предизвика голям интерес - уточниха от културното средище. Да подкрепят благородната идея в артклуб "Ретро", дойдоха каварненци, впечатлени от досега до таланта й. Сред тях бе и класният ръководител на Сияна от ученическите й години Мариана Граматикова.

"Днес животът ни е изпълнен с доста негативизъм и да има човек, който да се занимава с поезия, е похвално, а когато става въпрос за моя ученичка, не бих могла да скрия искрената си удовлетвореност" - призна преподавателката.
"Ние даваме шанс на нещо добро, което се ражда в момента - добави и каварненската поетеса Керанка Далакманска. - Чрез тази благородна инициатива подкрепяме разширяването на един поетичен свят, който и занапред ще можем да опознаваме."

"Макар да искам да се развивам в сферата, в която уча, със сигурност никога няма да спра да пиша" - увери присъстващите пък младата авторка, която е вече студентка в Добрич. Нейни стихове прозвучаха в изпълнение на възпитаници на Младежко театрално студио "Зеници".

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Podkrepyat-studentka-v-izdavaneto-na-kniga-70557
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.