Гонят с куче служители на Инспекцията по труда от сладкарски цех край Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:41 / 22.12.2008Коментари ()763
© Varna24.bg
Опит за проверка на служители на Инспекцията по труда в сладкарски цех в село край Варна е възпрепятстван от ръководството на предприятието. Това съобщи на пресконференция директорът на областната структура на инспекцията Иван Иванов. Иванов уточни, че служителките в цеха са били заключени в сградата в отговор на желанието на инспекторите да извършат проверка, срещу тях е бил насъскан ротвайлерът, който до момента е бил вързан в двора. Той добави, че са забелязани 4 от жените работещи в предприятието, които в последствие са били отдръпнати принудително далеч от прозорците, а чуващите се отвътре шумове са показвали, че броят на работещите в сградата е по - голям. Иванов поясни, че опитът за проверка е предизвикан от телефонен сигнал на служителка, която през плач е съобщила, че работниците в цеха са държани вътре под ключ. Той допълни, че на сигнала е реагирано незабавно, като на собственика на фирмата вече е наложена глоба от 20 000 лв. за възпрепятстване на дейността на инспекторите, като проверките по случая продължават. По думи на Иванов към момента на осъществяване не е бил официално регистриран нито един договор на служител в цеха.

Според него, продукцията на сладкарския цех не се разпространява в търговската мрежа в самото село и в околните селища не се разпространява, като има данни, че предприятието се е ориентирало към пазара в Шуменско, Сливенско и Бургаско. Иванов каза още, че по думите на продавачка в местен магазин може да се съди, че причина за това е съмнителното качество на продукцията на сладкарския цех.

Източник: р. "Фокус" - Варна



https://www.varna24.bg/novini/varna/Gonyat-s-kuche-sluzhiteli-na-Inspekciyata-po-truda-ot-sladkarski-ceh-krai-Varna-70897
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.