Намериха трупа на охранител на пътя край „Сердика”
Автор: Екип Varna24.bg 09:55 / 23.12.2008Коментари ()716
В неделя около 2 часа след полунощ край шуменската „Сердика" в локва кръв беше намерен трупът на мъж със счупен череп. По-късно стана ясно, че мъртвият е 50-годишният бодигард в Райфайзенбанк Тодор Кавалджиев. Шуменската полиция работи по две версии: за убийство или катастрофа. Едва днес ще бъде извършена тройната съдебномедицинска експертиза с участието на двама лекари от катедрата по съдебна медицина във Варна. Такава обикновено е практиката, ако има съмнения за убийство. В този случай травмите били твърде странни и не съвпадали нито с медицинските, нито с криминалните версии, казаха осведомени. Човекът е бил ударен само в главата и в гръдния кош, няма травми по крайниците, а това трудно може да стане при ПТП. Не е изключено камион да го е ударил по тази тъмна улица и да отмине без шофьорът дори да разбере.

Кавалджиев се прибирал от служебен купон на банката и вероятно за по-пряко, за да стигне до дома си в квартал "Тракия", пресичал през индустриалната зона на града. От външния оглед на тялото вчера съдебните медици заключиха, че вероятно мъжът е бил ударен от висок автомобил, който го е помел и изхвърлил на 4-5 метра. Не се изключва обаче и версията за убийство. Капки кръв има в продължение на 4 метра около бордюра преди голямата локва на пътя, където мъжът е лежал, видя репортер на вестника.

Вчера криминалистите издирваха убиец, а пътните полицаи търсиха белези по автомобилите в града, претърпели произшествие. В района на бившия колодрум в Шумен бяха привикани всички таксита в града и огледани за следи от удар. Почти до 8,30 часа пътят беше отцепен, после пожарна кола отми кръвта от асфалта пред портала на „Сердика". Тодор Кавалджиев бил вдовец от четири години и сам отгледал двамата си синове, разказаха съседи от панелния блок на ул. „Кольо Фичето"2. Съпругата му Валя внезапно починала на 43 години от инсулт. При него и децена му живеела и майка му. Вчера възрастната жена и единият от синовете му към 14 часа тръгнаха към съдебна медицина да приберат тялото на загиналия и там разбраха, че ще трябва да изчакат още един ден, за да го вземат и погребат.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Nameriha-trupa-na-ohranitel-na-putya-krai-Serdika-70954
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.