Многото празници не спряха сватбите
Автор: Екип Varna24.bg 09:47 / 30.12.2008Коментари ()762
Коледните празници не спряха сватбите във Варна и вчера, когато беше и последният работен ден на Ритуалната зала за тази година. В нея се венчаха 7 двойки. Три от тях бяха смесени. "Една от двойките беше от Нигерия и България. Имахме такава и от Гърция и България. Третата от смесените сватби беше българо-руска". Това каза за "Позвънете Новини" началникът на отдел "Радостна дейност" в общинското предприятие "Обреди" Весела Великова. Най - възрастните младоженци са 47 годишни. Най-младите пък са родени 1983 -1984 г.

"Коледните пости не спряха сватбите и последните венчавки преди Рождество Христово бяха на 22 декември", каза още Великова. По думите й на този ден са се врекли във вечна вярност 2 двойки. "В едната от сватбите се ожениха софийски жители", уточни служителката на "Обреди". В другата пък "да" са си казали представители на Варна и Асеновград.

Напливът на мераклиите да се обвързват завинаги си личи от сега и за следващата година. Още в първия работен ден на 2009 г. - 5 януари вече има записани 4 брака. Сред двойките, които ще се венчаят първи през януари, няма представители на чужди страни.

Над 1670 двойки са сключили граждански брак във Варна от началото на годината. В обредния дом са празнувани и няколко златни сватби и именувания. Почти няма разлика спрямо броя на сватбите през предходната година. По традиция най-силните месеци на ритуланата зала и тази година са били летните - юли, август и септември. От Обредния дом припомниха и че променят периодично програмите на ритуалите, а фолклорният вече е изцяло обновен.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Mnogoto-praznici-ne-spryaha-svatbite-71453
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.