Готвят варненец за главен секретар на СДС
Автор: Екип Varna24.bg 10:31 / 06.01.2009Коментари ()561
Готвят варненец за поста главен секретар на СДС. В политическото пространство се спряга името на ген. Димо Гяуров, който бе и кандидат за кмет на морската столица. Самият Гяуров обаче заяви, че досега никой не му е предлагал да заеме ръководния пост в СДС. "На мене лично не ми е известно Мартин Димитров да се е спрял на някого конкретно", добави ген. Гяуров. Фигурата за поста на главния секретар се предлага от председателят на партията, а правото на избор е на Националния изпълнителен съвет (НИС). За поста на главен секретар се спрягат още имената на депутата Ваньо Шарков, който вече веднъж бе на тази длъжност по времето на Надежда Михайлова и на доскорошния претендент за председателския пост в СДС Иван Сотиров.

Ръководството на синята партия възнамерява да проведе Национален съвет на 20-и този месец, съобщи за "Позвънете Новини" лидерът на СДС във Варна и член на НИС Цанко Цветанов. "Няма време до изборите. Ние вече трябва да сме готови организационно, за да може официално да стартира нашата предизборна кампания и работата по подготовката на вота", заяви в тази връзка Цветанов. На 20-и ще бъдат обсъдени и голяма част от кадровите решения в партията.

През тази година предстоят избори за европейски и местен парламент. Новият главен секретар на СДС ще подготвя партийните структури за изборната 2009 г.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Gotvyat-varnenec-za-glaven-sekretar-na-SDS-71956
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.