Минко Кавалджиев: Корабостроителната програма на ВМС не е спряна, но не изключвам такъв вариант
Автор: Екип Varna24.bg 18:11 / 09.01.2009Коментари ()656
Корабостроителната програма на Военноморските сили на България в момента не е спряна, но не е изключен и такъв вариант. Това съобщи след тържественото отбелязване на 110-годишнината от създаването на щаба на военноморските сили във Варна командващият военния флот вицеадмирал Минко Кавалджиев. Кавалджиев допълни, че се очаква решение по този въпрос да бъде взето в Министерството на отбраната и в Министерския съвет. Той допълни, че се предвижда през втората половина на март тази година да бъдат вдигнати тържествено флаговете на две фрегати и един минен ловец, закупени от Белгия, с което корабите, вливащи се в състава на флота стават четири, което е и решителна крачка в обновяването на корабния парк. Минният ловец ще бъде на въоръжение във Военноморска база Варна, а фрегатите ще са в база „Атия".

По думи на Кавалджиев, все още има амбицията да бъдат закупени и две подводници от Германия, но до момента искането не е одобрено. Той поясни, че все още се анализират предложените условия и цени в досегашните преговори по евентуалната сделка.

Източник: Агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Minko-Kavaldzhiev-Korabostroitelnata-programa-na-VMS-ne-e-spryana-no-ne-izklyuchvam-takuv-variant-72495
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.