Правят път за протестиращите в “Бриз”
Автор: Екип Varna24.bg 17:58 / 27.01.2009Коментари ()730
Зам.-кметът на община Варна арх. Венелин Жечев обяви, че след срещата си с протестиращите от бл. 88 Ж в кв. "Бриз" ще подкрепи молбата им да се направи нова асфалтова настилка на пътя, тъй като старата е частично разрушена. Планира се там да се изгради тротоар, а осветлението да се подмени. Другият подход към блока, който е чисто пешеходен и минава през дерето, също се нуждае от нова настилка, констатира арх. Жечев. Той поясни, че трябва да се почисти дерето, заради което е необходимо да се изгради и подпорна бетонна стена. Зам.-кметът е препоръчал и поставянето на парапет на малкото мостово съоръжение в района.

По думите му със собственика на строежа, срещу който протестират живеещите в бл. 88Ж, са водени разговори за възможността той да бъде обезщетен с друг общински терен. Жечев подчерта, че е посъветвал хората да потърсят съдействие и от съветниците от постоянната общинска комисия по архитектура, тъй като от тяхната воля зависи решението за отпускането на средсва за благоустрояването на района. Зам.-кметът е поел ангажимент след преценка на специалистите да внесе в списъка за бюджета инфраструктурните проекти, необходими за тази част на местността Св. Никола. Ако местният парламент ги одобри, можем да започнем работа по реализацията им още в края на март, категоричен бе Жечев.

Подготвили сме обекти и проекти за над 100 млн. лв., изтъкна той и поясни, че тази огромна сума вероятно ще бъде намалена неколкократно още след седмица, когато ще има яснота по финансовата рамка за инфраструктура в новия бюджет на Варна. Жечев поясни, че конкретните проекти и обекти, които ще бъдат заложени в бюджета за 2009 г. ще бъдат детайлизирани след около месец. Възможностите на общинската хазна няма да са по-големи от миналогодишните, потвърди зам.-кметът, след като вчера колегата му доц. Борислав Борисов прогнозира, че от новия бюджет ще бъдат орязани около 25 млн. лв.

Източник: chernomore.bg



https://www.varna24.bg/novini/varna/Pravyat-put-za-protestirashtite-v-Briz-74868
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.