Съветниците пишат приоритети за управлението на общинската собственост
Автор: Екип Varna24.bg 14:29 / 06.02.2009Коментари ()544
© Varna24.bg
Всички съветници от варненския общински съвет трябва да представят предложения за приоритети, които да залегнат в още неприетата стратегия за управлението на общинската собственост. Домашната работа е пожелателна и поставена от съветниците, членуващи в комисията по собственост. Причината е, че те не одобриха представената им на днешното заседание стратегия. По-голямата част от местните избраници застанаха зад тезата, че в документа подготвен от администрацията не са посочени най-належащите приоритети, срокове на изпълнение и намирането на пари за осъществяването им.

Според Красимир Маринов с предложенията си общинските служители искат по-скоро да превърнат Варна в спортната гордост на Европа, отколкото да наблегат на инфраструкурата, строителството на повече детски градини и ясли заради недостига на деца и нови районни администрации. Приоритети не са прицезирани според небходимостта на града, пкатегоричен бе Маринов и добави, че предложенията трябва да бъдат защитени с идеи за способите за финансиране.

"Вече съм разговарял с шефката на общинската дирекция местни данъци Венцислава Генова. Най-вероятно при приемането на новия бюджет разходната част ще е помпозна, а приходната - барутна", каза Маринов. Във връзка с това съветниците поискаха на следващото си заседание идния петък да присъстват и съставителите на стратегията и зам.-кметът по икономиката Борислав Борисов. Стратегията заедно с годишна програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост, трябва да бъдат пргласувани в най-кратки срокове преди примането на бюджета.

Целта на стратегията е да се постигне устойчиво и балансирано развитие на общината чрез насочване на ресурси за изграждане на инфраструктурни обекти и развитие на икономическите дейности. Сред посочените приоритети са изграждането на многофункционална спортна база в I Езикова гимназия, завършване на трети етап от плувен басейн "Приморски", многофункционална спортна зала във "Владислав Варненчик", тенис кортове в "Чайка", плувен басейн в "Младост", надстрояване на Младежкия дом и строителство 5 детски градини. С документа е заложена още реконструкция и изграждане на улици, сред които са продължението на пробива "Левски" и продължение на ул. "Атанас Москов" до Южен пътен възел. Извършването на замяна на земеделски земи, както и ползването на общинската гора в местност "Джанавара" за транспортиране на природен газ, също са опоменати е документа.

Източник: chernomore.bg



https://www.varna24.bg/novini/varna/Suvetnicite-pishat-prioriteti-za-upravlenieto-na-obshtinskata-sobstvenost-76248
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.