Изключително международно признание за варненски професор-медик
Автор: Екип Varna24.bg 14:30 / 19.02.2009Коментари ()1225
На 18 февруари 2009 г., с електронен вот от всички Европейски държави, за Генерален секретар на Федерацията на Европейските дружества по химиотерапия, инфекции и рак беше единодушно избран професор д-р Красимир Методиев, професор по имунология и микробиология във Варненския Медицински университет.

Професор Методиев е отдавна известен с неговата активна международна дейност и успешни гост-професури в редица чужди университети, където е удостоен с престижни награди и звания, у нас той е популярен и като Президент на Интернационалната медицинска асоциация България (ИМАБ), както и като Почетен консул на Държавата Израел в България.

Новата позиция на Генерален секретар на тази Европейска Федерация е поредното международно признание за цялостната дейност на професор Красимир Методиев, като той е първият Български медик избран на толкова авторитетен пост в структурата на Европейските медицински организации.

Една от първите стъпки на новоизбраният Генерален секретар е реализацията на съвместния проект за създаване на Юго-източна Европейска Асоциация по химиотерапия, инфекции и рак, в която да участват всички Балкански държави и съседни на Балканите страни, като този проект се разработва съвместно със Световното дружество по химиотерапия с Президент проф.д-р Курт Набер от Германия, както и с новоизбрания Президент на Федерацията на Европейските дружества по химиотерапия, инфекции и рак проф.д-р Андреа Новели от Италия.

Предвидената първа регионална конференция и учредяване на новата Асоциация е планирана за м.май 2010 година във Варна, а след това, на ротационен принцип, домакини на поредните форуми ще бъдат всички Балкански държави.

Предстои уточняване на всички подробности по този проект, което ще се състои на работна среща по време на предстоящата 19-та Годишна Асамблея на ИМАБ във Варна, хотел "Адмирал", КК "Златни псясъци", 7-10 май 2009 год.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Izklyuchitelno-mezhdunarodno-priznanie-za-varnenski-profesor-medik-78016
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.