Румънци пак превземат курортите ни за Великден
Автор: Екип Varna24.bg 11:30 / 27.02.2009Коментари ()773
© Varna24.bg
Вече има записвания за почивки по Северното черноморие по време на великденските и майските празници. Това показа проучване на Дарик сред туристически фирми. Сериозен интерес за Великден има към "Албена" от страна на румънски туристи. Курортът е предпочитан заради наличието на достатъчно паркоместа, тъй като почиващите идват от Румъния предимно с автомобилите си.

По-малко са записванията за празника в "Златни пясъци". Румънците предпочитат най-вече един от петзвездните хотели в комплекса. Като цяло обаче липсата на паркоместа ги отблъсква, обясни шефът на една от местните туристически фирми.

Очаква се още по-голям наплив от румънци след туристическата борса в Румъния през март, на която ще бъдат рекламирани и родните курорти. Като цяло северните ни съседи предпочитат предимно хотели 4 звезди с включена услуга ‘all inclusive'. По това време на годината пък се търсят предимно услугите на балнео и спа хотели, които работят целогодишно.

Визите и техните цени спират турските туристи. Македонци и сърби пък предпочитат да почиват по нашето черноморие през лятото. Напоследък обаче във Варна се забелязва засилен интерес към хазартния туризъм. Турци и евреи пристигат с чартъри за игра в местните казина, коментираха туроператори.

За пролетните празници варненци пък традиционно предпочитат да разпускат на планина. Съгражданите ни търсят отмора от забързания град в курорти и малки градчета в Стара планина и Средна гора, които са сравнително по-близо от Рила, Пирин и Родопите.

За предстоящите празници 3 и 8 март някои от хотелите във Варна и близките курорти са подготвили впечатляващи оферти. Срещу 260 лева за уикенд можете да се поглезите с половинката си в хотел 4 звезди, като цената включва закуски и вечери на блок маса, DJ party, както и специален SPA пакет, включващ фитнес, басейн, ароматерапевтична кабина, джакузи и стая за релакс.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Rumunci-pak-prevzemat-kurortite-ni-za-Velikden-79198
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.